Welcome to 5 עובדות על   Click to listen highlighted text! Welcome to 5 עובדות על

5 עובדות על המיתון הצפוי – מה מחכה לנו ב-2025?

5 עובדות על המיתון הצפוי – מה מחכה לנו ב-2025?

מה שחשוב לדעת

תחזיות כלכליות מצביעות על סבירות גבוהה למיתון עולמי ב-2025 שעלול להשפיע משמעותית על כלכלת ישראל. המיתון צפוי להיות תוצאה של שילוב גורמים כולל אינפלציה מתמשכת, העלאות ריבית, חובות ממשלתיים גבוהים ומתחים גיאופוליטיים. הכנה מוקדמת וניהול סיכונים נכון יכולים לסייע למשקי בית ועסקים להתמודד עם האתגרים הצפויים.

מיתון 2025: הרקע והגורמים המרכזיים

בשנים האחרונות, הכלכלה העולמית והישראלית חוו סדרה של זעזועים וטלטלות משמעותיות. ממשבר הקורונה, דרך המלחמות האחרונות, ועד להתפתחויות הגיאופוליטיות השונות – כל אלה השפיעו עמוקות על המציאות הכלכלית שלנו. אתר 5 אמיתות עוקב בקביעות אחר ההתפתחויות הכלכליות ומנתח את השלכותיהן האפשריות על המשק הישראלי.

כלכלנים ומומחים פיננסיים מובילים מזהירים כי ב-2025 אנו עלולים להיכנס לתקופת מיתון משמעותית, שתשפיע הן על הכלכלה הגלובלית והן על המשק הישראלי. בניגוד לדעה הרווחת, מיתון אינו רק ירידה זמנית בפעילות הכלכלית, אלא תופעה מורכבת עם השלכות ארוכות טווח.

נתונים חשובים

  • 72% מהכלכלנים המובילים חוזים מיתון עולמי עד סוף 2025
  • צפויה ירידה של 1.5%-3% בתמ"ג העולמי במהלך המיתון
  • שיעור האבטלה בישראל עשוי לעלות ל-6.5%-8% בשיא המיתון
  • צפויה ירידה של 15%-25% בערכי הנדל"ן במדינות מסוימות
  • מעל 60% מהעסקים הקטנים והבינוניים אינם ערוכים כלכלית למיתון ממושך

להלן חמש עובדות מרכזיות על המיתון הצפוי ב-2025, המבוססות על ניתוחים כלכליים עדכניים ומחקרים של מוסדות פיננסיים מובילים. הבנת עובדות אלה תסייע לכם להיערך נכון יותר לאתגרים הכלכליים הצפויים.

עובדה 1: האינפלציה והעלאות הריבית – הטריגרים למיתון

האינפלציה המתמשכת שהחלה בשנים האחרונות, והתגובה של הבנקים המרכזיים בדמות העלאות ריבית אגרסיביות, מהוות את אחד הגורמים המרכזיים למיתון הצפוי. בניגוד למיתונים קודמים, המיתון הקרב מונע בעיקר על ידי פעולות מוניטריות מכוונות לריסון האינפלציה.

הריבית הגבוהה הובילה להתייקרות דרמטית בעלויות האשראי והמימון. הדבר משפיע על כל שרשרת הערך הכלכלית – החל מעסקים הנדרשים לשלם יותר על הלוואות, דרך משקיעי נדל"ן המתמודדים עם משכנתאות יקרות, ועד לצרכנים הפרטיים שנאלצים לצמצם צריכה בשל הוצאות מימון גבוהות.

ב-חדשות ועדכונים מעולם העסקים והכלכלה מדווחים כי הבנק המרכזי בישראל, בדומה לבנקים מרכזיים אחרים בעולם, נוקט במדיניות מוניטרית מהודקת במטרה לרסן את האינפלציה. אולם, המחיר של מדיניות זו עלול להיות האטה כלכלית משמעותית.

נקודת מבט מקצועית

הניסיון של אתר 5 אמיתות בניתוח מגמות כלכליות מראה כי הריביות הגבוהות ימשיכו להכביד על המשק עוד זמן רב לאחר שהאינפלציה תתמתן. זוהי תופעה ידועה המכונה "זנב ארוך" של מדיניות מוניטרית, שבה ההשפעות השליליות של העלאות ריבית ממשיכות להשפיע על הכלכלה הריאלית זמן רב לאחר שהבעיה המקורית (האינפלציה) נפתרה.

כיצד האינפלציה משפיעה על החיים היומיומיים?

האינפלציה המתמשכת גורמת לשחיקה בכוח הקנייה של משקי הבית. מחירי המזון, הדיור, התחבורה והאנרגיה ממשיכים לעלות בקצב מהיר מהעלייה בשכר, מה שמוביל לירידה ברמת החיים ולצמצום בצריכה הפרטית.

בישראל, נרשמה בשנים האחרונות עלייה חדה במחירי הדיור, המזון והאנרגיה. ניתוחי שוק מראים כי מגמה זו, בשילוב עם ריביות גבוהות, עלולה להוביל לירידה של 5%-8% בצריכה הפרטית במהלך 2025, נתון המהווה מדד מקדים למיתון.

עובדה 2: שוק העבודה יעבור טלטלה משמעותית

אחת העובדות המטרידות ביותר לגבי המיתון הצפוי ב-2025 היא ההשפעה הדרמטית הצפויה על שוק העבודה. בניגוד למשבר הקורונה, שבו המדינות התערבו באופן מסיבי לשימור מקומות עבודה, המיתון הקרב צפוי להיות מלווה בגל פיטורים משמעותי וירידה חדה בביקוש לעובדים.

מחקרים עדכניים מצביעים על כך ששיעור האבטלה בישראל עשוי לעלות ל-6.5%-8% בשיא המיתון, לעומת כ-3.5% כיום. ענפים מסוימים, כמו הייטק, נדל"ן, קמעונאות ושירותים פיננסיים, צפויים להיפגע באופן חמור יותר מאחרים.

קריטריון ענפים עמידים יחסית למיתון ענפים פגיעים במיוחד למיתון
רגישות לשינויי ריבית בריאות, חינוך, אנרגיה נדל"ן, בנייה, רכב
תלות בצריכה מותרות מזון בסיסי, תרופות, תשתיות תיירות, מסעדות, אופנה, מוצרי יוקרה
תלות במימון חיצוני חברות עם מאזן מזומנים חזק סטארט-אפים, חברות צמיחה ממונפות
גמישות בהוצאות שירותים מבוססי ענן, עסקים דיגיטליים ייצור כבד, תעשיות עתירות נדל"ן
רמת תחרותיות מונופולים, ספקי שירותים חיוניים ענפים רוויים עם מרווחים נמוכים
אפשרות לעבודה מרחוק שירותי תוכנה, ייעוץ, פיננסים אירוח, ייצור, שירותים פרונטליים

שינויים מבניים בשוק העבודה

המיתון הצפוי ב-2025 עשוי להאיץ מגמות ארוכות טווח בשוק העבודה. אנו צפויים לראות מעבר מואץ להעסקה גמישה, חוזי פרילנס, ומשרות זמניות על חשבון משרות מלאות קבועות. ארגונים רבים יעדיפו מודלים אלה כדי לצמצם עלויות ולהגביר גמישות בתקופות של אי-ודאות כלכלית.

בנוסף, צפויה האצה משמעותית באוטומציה ושילוב בינה מלאכותית בתהליכים עסקיים, מה שעלול להוביל לצמצום נוסף במשרות מסוימות. ענפים שבהם ניתן להחליף עובדים בטכנולוגיה יראו את השינויים המשמעותיים ביותר.

האם צפוי מיתון כלכלי ב-2025?

על פי מספר תחזיות כלכליות מובילות, קיימת סבירות גבוהה למיתון כלכלי ב-2025. המיתון צפוי להיות תוצאה של שילוב גורמים הכוללים אינפלציה מתמשכת, העלאת ריביות גלובלית, חובות ממשלתיים גבוהים, משבר בשוק הנדל"ן ומתחים גיאופוליטיים. מחקרים מראים כי כ-72% מהכלכלנים המובילים צופים מיתון בטווח של 12-18 החודשים הקרובים, כאשר עוצמתו תלויה במדיניות הכלכלית שתאומץ בחודשים הקרובים ובהתפתחויות הגיאופוליטיות. ההשפעות על המשק הישראלי עשויות להיות מורכבות במיוחד בשל האתגרים הביטחוניים והפוליטיים הייחודיים.

עובדה 3: משבר נדל"ן עולמי צפוי להחריף

אחד הסקטורים הפגיעים ביותר למיתון הצפוי הוא ענף הנדל"ן, שכבר מראה סימנים מדאיגים של חולשה בחלקים רבים בעולם. העלייה החדה בריביות השפיעה באופן דרמטי על יכולתם של משקיעים ורוכשי דירות לממן עסקאות נדל"ן, מה שהוביל לירידה חדה בביקושים.

בישראל, שוק הנדל"ן נמצא במצב מיוחד בשל מחסור מתמשך בהיצע דירות ובשל הביקושים החזקים מצד אוכלוסייה גדלה. עם זאת, ניתוחי שוק מראים כי גם השוק הישראלי אינו חסין מפני השפעות המיתון העולמי, וצפויה האטה משמעותית במספר העסקאות ואף ירידת מחירים בחלק מהאזורים.

מומחי הנדל"ן ב-5 אמיתות מעריכים כי אנו עלולים לראות ירידת מחירים של 10%-15% בנכסי נדל"ן מסוימים בישראל, בעיקר בנכסים יוקרתיים ובאזורי פריפריה. ירידה זו, יחד עם הקושי הגובר בקבלת משכנתאות בתנאים נוחים, עלולה להוביל למשבר בענף הבנייה ולהשפיע על ענפים נלווים רבים.

הסיכונים בשוק המשכנתאות

משבר הנדל"ן עלול להחריף עקב קשיים הולכים וגוברים בשוק המשכנתאות. ריביות גבוהות יותר מקשות על לווים לעמוד בתשלומי המשכנתא, במיוחד אלו שלקחו הלוואות בריבית משתנה. מחקרים מראים כי כבר כיום ישנה עלייה בשיעור הלווים המתקשים בתשלומי המשכנתא, מגמה שצפויה להחריף ב-2025.

בנוסף, הבנקים צפויים להקשיח את תנאי האשראי ולהעלות את הדרישות לאישור משכנתאות חדשות, מה שיקשה עוד יותר על זוגות צעירים ומשפרי דיור לרכוש נכסים. תופעה זו עלולה ליצור מעגל קסמים שלילי שבו ירידת הביקושים מובילה לירידת מחירים, וזו בתורה מגדילה את הסיכון למלווים ומובילה להקשחה נוספת בתנאי האשראי.

אילו ענפים צפויים להיפגע במיוחד במיתון 2025?

הענפים הפגיעים במיוחד למיתון הצפוי ב-2025 כוללים את שוק הנדל"ן והבנייה, שיתמודדו עם ירידה בביקושים ובמחירים עקב ריביות גבוהות; ענף הקמעונאות, במיוחד מוצרי מותרות, עקב צמצום בצריכה הפרטית; תעשיית הרכב, שכבר חווה האטה עקב בעיות בשרשרת האספקה; חברות טכנולוגיה הנשענות על מימון חיצוני, שיתקשו לגייס הון בתנאי שוק קשים; ושירותים פיננסיים, שיושפעו מירידה בפעילות הכלכלית הכללית. בישראל, ענפי התיירות והאירוח צפויים להיפגע גם מהמצב הביטחוני המתמשך בנוסף להשפעות המיתון. עסקים קטנים ובינוניים בכל הענפים יהיו פגיעים במיוחד בשל גישה מוגבלת למימון ויכולת מצומצמת לספוג הפסדים לאורך זמן.

עובדה 4: משבר החוב העולמי מגיע לנקודת רתיחה

גורם משמעותי נוסף שיתרום למיתון הצפוי ב-2025 הוא משבר החוב העולמי המתפתח. שנים של ריביות נמוכות הובילו לצבירת חובות עצומים הן ברמת המדינות, הן ברמת התאגידים והן ברמת משקי הבית. כעת, עם עליית הריביות, עלויות שירות החוב הפכו לנטל כבד מנשוא עבור רבים.

בישראל, החוב הציבורי עלה בשנים האחרונות, במיוחד בעקבות משבר הקורונה והוצאות הביטחון הגבוהות. יחס החוב לתוצר, שהינו מדד מקובל ליציבות פיננסית, צפוי להמשיך לעלות ולהגיע לרמות שיגבילו את יכולתה של הממשלה להגיב למיתון באמצעות הגדלת ההוצאה הציבורית.

נתונים חשובים על החוב

  • החוב העולמי הכולל עומד על כ-300 טריליון דולר, כ-350% מהתמ"ג העולמי
  • כל עלייה של 1% בריבית מוסיפה כ-3 טריליון דולר לעלויות שירות החוב השנתיות
  • חובות משקי הבית בישראל עלו ב-15% בשנתיים האחרונות
  • צפוי גידול של 30% בפשיטות רגל של עסקים קטנים ובינוניים במהלך המיתון
  • מעל 40% ממדינות העולם המתפתח נמצאות בסיכון גבוה למשבר חוב

משבר חוב משקי הבית

ברמת משקי הבית, התמונה מדאיגה לא פחות. אשראי צרכני, הלוואות רכב, משכנתאות וחובות כרטיסי אשראי הגיעו לשיאים היסטוריים. מחקרים מראים כי משקי בית רבים בישראל מקדישים כבר כיום מעל 40% מהכנסתם הפנויה לתשלומי חובות, מה שמשאיר אותם פגיעים מאוד להאטה כלכלית או לעלייה נוספת בריביות.

עם תחילת המיתון, צפויה עלייה משמעותית במספר משקי הבית שלא יוכלו לעמוד בתשלומי החובות שלהם. התוצאה תהיה גל של פשיטות רגל אישיות, עיקולים והליכי הוצאה לפועל, שיעמיקו את המיתון ויובילו לקריסה בצריכה הפרטית.

איך יכולים משקי בית להתכונן למיתון ב-2025?

משקי בית יכולים להתכונן למיתון הצפוי ב-2025 באמצעות מספר צעדים מעשיים: ראשית, מומלץ לבנות קרן חירום המספיקה ל-6-9 חודשי הוצאות בסיסיות; שנית, יש לצמצם חובות בריבית גבוהה, במיוחד חובות כרטיסי אשראי והלוואות צרכניות; שלישית, כדאי לגוון מקורות הכנסה ולפתח אפיקי הכנסה נוספים; רביעית, חשוב להשקיע בפיתוח כישורים מקצועיים רלוונטיים שיהיו מבוקשים גם בתקופת מיתון; חמישית, יש לדחות רכישות גדולות שאינן הכרחיות; ושישית, מומלץ לבחון מחדש את תיק ההשקעות ולוודא שהוא מאוזן, מגוון ומותאם למצבי שוק משתנים. ככל שההכנות מתחילות מוקדם יותר, כך גדלים הסיכויים לעבור את תקופת המיתון עם פגיעה כלכלית מינימלית.

עובדה 5: הזדמנויות נדירות בתוך המשבר

למרות התחזיות הקודרות, חשוב להדגיש כי מיתונים יוצרים גם הזדמנויות משמעותיות. בניגוד לדעה הרווחת, דווקא בתקופות של משבר כלכלי נוצרות הזדמנויות השקעה נדירות וניתן לבנות את היסודות לצמיחה עתידית.

חברת 5verdades מאמינה כי הבנת המגמות העתידיות והיערכות נכונה יכולות להפוך את המיתון מאיום להזדמנות. המחקרים שלנו מראים כי חברות שהצליחו לנצל משברים קודמים לרכישת נכסים בזול, להשקעה בחדשנות ולכניסה לשווקים חדשים, צמחו בקצב מהיר בהרבה לאחר שהמשבר חלף.

הזדמנויות השקעה במיתון

השווקים הפיננסיים במהלך מיתון נוטים להציע הזדמנויות נדירות למשקיעים ארוכי טווח. מניות של חברות איכותיות נסחרות בהנחות משמעותיות, נכסי נדל"ן איכותיים מוצעים במחירים אטרקטיביים, ואגרות חוב מציעות תשואות גבוהות יותר.

לפי הניתוחים של מומחי 5 אמיתות, המשקיעים שיצליחו לשמר מזומנים ולהשתמש בהם בתבונה במהלך המיתון יוכלו להשיג תשואות יוצאות דופן בטווח הארוך. ההיסטוריה מלמדת כי השקעות שנעשו בשפל המיתון הניבו תשואות גבוהות במיוחד בשנים שלאחר מכן.

אסטרטגיה יתרונות סיכונים
רכישת מניות חברות איכותיות במיתון פוטנציאל לתשואות גבוהות בטווח הארוך ירידות ערך נוספות בטווח הקצר
השקעה בנדל"ן כשהמחירים בשפל יצירת הכנסה פסיבית ופוטנציאל לעליית ערך נזילות נמוכה והוצאות תחזוקה
רכישת עסקים קטנים במחירים אטרקטיביים כניסה לעסק קיים בהשקעה נמוכה אתגרי ניהול והתאוששות איטית
השקעה בהכשרה מקצועית ופיתוח כישורים שיפור הערך בשוק העבודה תקופת החזר השקעה ארוכה
יצירת מקורות הכנסה מגוונים הקטנת התלות במקור הכנסה יחיד פיזור משאבים ומיקוד

ענפים שצפויים לצמוח למרות המיתון

למרות ההאטה הכללית, מספר ענפים צפויים להמשיך לצמוח גם בתקופת המיתון. אלה כוללים את תחום האנרגיה המתחדשת, שירותי בריאות דיגיטליים, פתרונות אבטחת סייבר, וחברות המתמחות בהתייעלות וחיסכון.

בישראל, שנחשבת למעצמת סטארט-אפים, צפויות להיווצר הזדמנויות בענפי הפינטק, הבריאות הדיגיטלית, אבטחת סייבר, ופודטק. חברות שיפתחו פתרונות המסייעים להתמודד עם אתגרי המיתון, כגון פתרונות לחיסכון, ניהול חובות, או התייעלות עסקית, יזכו לביקוש גבוה במיוחד.

מה צפוי לקרות לשוק התעסוקה במהלך המיתון ב-2025?

שוק התעסוקה צפוי להיפגע משמעותית במהלך המיתון ב-2025. הערכות מצביעות על עלייה בשיעור האבטלה שעשוי להגיע ל-6-8% במדינות מפותחות, לעומת 3-4% כיום. צפויים פיטורים מסיביים בענפים פגיעים כמו טכנולוגיה, נדל"ן, קמעונאות ושירותים פיננסיים. תחזיות שוק מצביעות על האטה דרמטית בגיוס עובדים חדשים, קיצוצי שכר נרחבים ומעבר להעסקה במשרות חלקיות או זמניות. עובדים בתחילת הקריירה וכאלה ללא כישורים ייחודיים יהיו פגיעים במיוחד. מקצועות בתחומי הבריאות, אבטחת מידע, אנרגיה מתחדשת ושירותים חיוניים צפויים להיפגע פחות, וחלקם אף ימשיכו לצמוח למרות המיתון הכללי.

אסטרטגיות להתמודדות עם המיתון הצפוי

לאור העובדות שהצגנו, ברור כי המיתון הצפוי ב-2025 עלול להוות אתגר משמעותי עבור משקי בית, עסקים וממשלות. עם זאת, כפי שהיסטוריה מלמדת, היערכות מוקדמת יכולה לסייע לא רק לשרוד את המיתון אלא אף לצאת ממנו מחוזקים.

אסטרטגיות למשקי בית

משקי בית צריכים להתחיל להתכונן כבר עכשיו למיתון הצפוי. ההמלצות המרכזיות כוללות:

  1. בניית קרן חירום – צבירת סכום המספיק ל-6-9 חודשי הוצאות בסיסיות
  2. צמצום חובות – עם דגש על חובות בריבית גבוהה כמו כרטיסי אשראי
  3. גיוון מקורות הכנסה – פיתוח אפיקי הכנסה נוספים לצד העבודה העיקרית
  4. השקעה בפיתוח כישורים – רכישת מיומנויות שיהיו רלוונטיות גם בתקופת מיתון
  5. דחיית רכישות גדולות – הימנעות מהוצאות גדולות שאינן הכרחיות
  6. בחינה מחדש של תיק ההשקעות – וידוא שהוא מאוזן ומותאם למצבי שוק משתנים

נקודת מבט מקצועית

מומחי 5 אמיתות ממליצים על אסטרטגיית "שלושת הסלים" לניהול פיננסי בתקופת טרום-מיתון: סל ראשון – מזומנים וחסכונות נזילים בהיקף של 6-9 חודשי הוצאות; סל שני – השקעות סולידיות לטווח בינוני; וסל שלישי – השקעות ארוכות טווח שיוכלו לנצל את ההזדמנויות שייווצרו במהלך המיתון. חלוקה זו מאפשרת הן ביטחון בטווח הקצר והן הזדמנויות צמיחה בטווח הארוך.

אסטרטגיות לעסקים

עסקים, במיוחד קטנים ובינוניים, צריכים לנקוט במספר צעדים אסטרטגיים כדי להתכונן למיתון:

  1. חיזוק המאזן – צמצום חובות, הגדלת רזרבות מזומנים והקטנת הוצאות קבועות
  2. גיוון מקורות הכנסה – הרחבת בסיס הלקוחות והשירותים כדי להקטין תלות בשוק יחיד
  3. בחינת שרשרת האספקה – זיהוי נקודות תורפה וחיזוק הקשרים עם ספקים מרכזיים
  4. השקעה בדיגיטציה – שיפור היעילות התפעולית והגדלת הנגישות ללקוחות
  5. פיתוח אסטרטגיות מחיר חדשות – התאמת המחירים לסביבה כלכלית משתנה
  6. שימור עובדי מפתח – יצירת תמריצים לעובדים חיוניים להישאר גם בתקופות קשות

האם יש הזדמנויות כלכליות שעשויות להיווצר במהלך המיתון ב-2025?

למרות האתגרים, מיתונים מייצרים הזדמנויות כלכליות משמעותיות למי שמוכן ובעל משאבים. ההזדמנויות המרכזיות כוללות: רכישת נכסים בהנחה משמעותית, כולל נדל"ן ועסקים שנקלעו לקשיים; הזדמנויות להשקעה בחברות מבוססות עם מחירי מניות נמוכים משמעותית משווי הבסיס שלהן; יכולת להתרחב לשווקים או תחומים שמתחרים נסוגים מהם; ורכישת עסקים קטנים במחירים אטרקטיביים מבעלים המעוניינים לצאת. בנוסף, ענפים מסוימים נוטים להצליח דווקא במהלך מיתונים, כמו שירותי חיסכון וניהול תקציב, פתרונות להתייעלות עסקית, שירותי גביית חובות, ושירותי בריאות נפשית. היכולת לזהות הזדמנויות אלה ולפעול בתזמון נכון יכולה להניב תשואות יוצאות דופן בטווח הארוך.

סיכום

המיתון הצפוי ב-2025 מציב בפנינו אתגרים משמעותיים, אך גם הזדמנויות. חמש העובדות שהצגנו – ההשפעה של האינפלציה והריביות, הטלטלה הצפויה בשוק העבודה, משבר הנדל"ן המתפתח, משבר החוב העולמי, וההזדמנויות הכלכליות שייווצרו – מספקות תמונה מקיפה של המציאות הכלכלית הצפויה.

המידע שהוצג במאמר זה, המבוסס על ניתוחים כלכליים מעמיקים של צוות המומחים ב-5 אמיתות, מדגיש את החשיבות של היערכות מוקדמת. אלו שיתכוננו כראוי למיתון יוכלו לא רק להגן על עצמם מפני השפעותיו השליליות, אלא גם לנצל את ההזדמנויות הנדירות שהוא יוצר.

נזכור כי מיתונים הם חלק בלתי נפרד ממחזור העסקים הכלכלי. ההיסטוריה מלמדת כי כל מיתון מסתיים בסופו של דבר, ואחריו מגיעה תקופה של צמיחה והתאוששות. אלו שישרדו את המיתון עם אסטרטגיה נכונה ושמירה על נכסיהם יהיו בעמדה מצוינת לנצל את ההזדמנויות שיגיעו בתקופת הצמיחה שאחריו.

מומלץ להמשיך ולעקוב אחר העדכונים והתחזיות הכלכליות ב-חדשות ועדכונים מעולם העסקים והכלכלה כדי להישאר מעודכנים ולקבל כלים נוספים להתמודדות עם האתגרים הכלכליים העומדים בפנינו.



Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram

לוח עניינים

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
קטגוריות נוספות באתר
צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

Click to listen highlighted text!